Az utolsó egy hét!


Az utolsó szakasz mindig a legmegerőltetőbb. Sokszor már csak a lábunk visz előre. Óriási mentális felkészültség kell jellemezzen téged, ha ezen az utolsó egy héten keresztül is csinálni fogod az iMAraton kihívásait. Egy hős vagy! Elsősorban azért vagy hős, mert az Úr látta minden egyes megtett lépésedet, amivel jobbá formáltad a környezetet és, amellyel te is jobb lehettél. Ezáltal hisszük azt a csapat minden tagjával együtt, hogy közelebb kerültél Istenhez!

Minél közelebb kerültél Istenhez annál több lesz az energiád az életerőd és annál inkább szenvedélyessé válsz!

Miért? Mert Isten is szenvedélyes! Az egyetlen oka, hogy vannak érzéseink, mert az Ő képére lettünk teremtve. Isten érzelmes. Isten örökké tartó szeretettel szeret bennünket; eltekintve attól, hogy mit tettünk; ő mindig szeretni fog minket. Ez a szenvedély!

Azonban ha egyre inkább vagy unott és közönyös, biztos lehetsz benne, távol kerültél Istentől!
Olvastam egy történetet pár évvel ezelőtt egy kamasz fiúról, akinek megváltozott az élete. Aktív gyermekként mindenben az első akart lenni. A futásban, a fociban, az úszásban, a rosszaságban, stb... Az édesanyja valamit ki akart találni, hogy ne mozogjon annyit ez a gyerek. Ezért elvitte az egyik templomba ahol a idős asszonyok gyűltek össze imaórára. De ez az imaóra más volt, mint ahogy elképzeled. Alig egy-két hozzászólás, hosszú felolvasások után mély hallgatás. Egyszer megkérdezte a kis kamasz fiú: „ti minek jártok ide egyáltalán?” –nem érkezett értékelhető válasz. Hamarosan ez a fiú teljesen átvette az idős asszonyok viselkedését. Elveszette a szenvedélye iránti lelkesedését. Kihat a szenvedélyed másokra is. Látszik rajtad, hogy mely dolgok iránt lelkesedsz!

Kihívás:

Beszéljetek róla ma a csoportban: mi az, ami szenvedéllyel tölt el és hogyan szerezhet ez Istennek dicsőséget?

Osvald Laci

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Istennek van egy válasza az ünnepi aggodalmakra!