Csend



Csend

A csendet sokan kerülik, nem szeretik, mert félnek tőle.

Igazából nem is a csendtől tartanak, hanem attól, ami a saját fejükben ilyenkor megjelenik, a saját gondolataiktól. Legyen az akár egy kudarcélmény, egy csalódás, egy probléma, egy súlyos teher, bűntudat, önvád, fájdalom, gyász, vagy egy számukra megválaszolhatatlannak tűnő kérdés.

Pedig „a csend maga a megengedés, az ítéletmentesség, a nyitottság, a befogadás és az odaadás”- olvastam valahol.

Megengeded Istennek, hogy szóljon hozzád és megmutassa neked az Ő akaratát? Előítélet nélkül nyitott vagy arra, hogy mit akar mondani ma is neked? Kész vagy befogadni, amit mond? A csendre szükségünk van, mert itt tudunk kommunikálni, itt születnek meg a szavak szívtől szívig.

Azt mondják, az az igazi barát, aki mellett csendben is tudsz ülni. Aki mellett nem érzed kényszerítve magad, hogy beszélgetnetek kell. Figyeljétek meg a szerelmespárokat, amikor meghitten egy-egy folyóparton csak állnak, vagy egy padon ülnek egymás mellett, kéz a kézben, és egy szót sem szólnak. Ezekben a csendes pillanatokban összefonódik a lelkük. És ez elég, ennél több nem is kell. Istennel ráérsz-e megállni, és csak úgy hallgatni egy kicsit, mint egy Igaz Baráttal?

Nagyon fontos a mindennapi kapcsolat ápolása Istennel, a mindennapok rohanásában, forgatagában megállni, és kapcsolatba lenni vele. Ez a mi felelősségünk, hogy ezt hogyan valósítjuk meg!

Kihívás:
Ha teszel újévi fogadalmat, akkor ez legyen az egyik, határozd el, hogy minden nap kész vagy Istennel találkozni a csendben, melynek megteremtéséért te vagy felelős. Kütyük nélkül, zajok nélkül, csak te és Isten.

Ő vár, legyél ott te is! A szokott helyen, a szokott időben!

„Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az Úr - : jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok. Ha segítségül hívtok, és állhatatosan imádkoztok hozzám, akkor meghallgatlak benneteket. Ha kerestek majd, megtaláltok engem, ha teljes szívből kutattok utánam.” Jeremiás 28: 11-13 (RÚF)

Polgárné Papp Katalin

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Istennek van egy válasza az ünnepi aggodalmakra!